Bezcukrowe muffiny

Zaskakujące smakiem bezcukrowe muffiny ze słodkimi bakaliami



Osobiście bardzo mi smakują i co równie ważne zajadając się nimi nie czuję tak dużego grzechu łasuchowania, jak przy muffinach z dodatkiem cukru :) Świetnie nadają się jako przekąska do kawy. Smacznego! :)

Składniki:
2 jajka
150g masła
250g mleka
300g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/5 tabliczki gorzkiej czekolady
bakalie - rodzynki, żurawina, migdały w płatkach (ewentualnie inne)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Na koniec wsypujemy pokruszoną czekoladę i bakalie - delikatnie mieszamy. Wypełniamy ciastem pojemniki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200 st C ok 25 min.

Komentarze

Szana pisze…
Im mniej cukru w życiu tym lepiej :)
pozdrawiam,
Szana :)
whiness pisze…
Popieram powyższy komentarz :) Lubię takie zdrowe wypieki
wygląda bardzo smacznie, i fajny pomysł z miseczkami ;)
Anonimowy pisze…
Wyglądają bardzo apetycznie i dają duże pole do popisu! A walory zdrowotne pewnie skłonią mnie do upieczenia tych cudeniek. Pozdrawiam już jesiennie ale wcale nie chłodno, Melisa
Anna Loska pisze…
Cudowne! I bez cukru!Idealne :)
Dominika & Wika pisze…
Aha : ) Inspirujące !

Popularne posty