Kisiel z jabłek
Składniki:
- 20 d mąki ziemniaczanej
- 290g wody
- 150g jabłek lub innych owoców (porzeczek, truskawek, jagód, banany)
- 2 czubate łyżeczki cukru
- cynamon (ewentualnie)
Przygotowanie:
250 g wody wlewamy do garnka, dodajemy obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka oraz cukier. Wszystko gotujemy.
W naczyniu do 40g wody dodajemy mąkę i mieszamy, następnie całość dodajemy do garnka z owocami. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Uwagi - zamiast owoców świeżych można użyć owoców mrożonych. Smacznego :)
- 20 d mąki ziemniaczanej
- 290g wody
- 150g jabłek lub innych owoców (porzeczek, truskawek, jagód, banany)
- 2 czubate łyżeczki cukru
- cynamon (ewentualnie)
Przygotowanie:
250 g wody wlewamy do garnka, dodajemy obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka oraz cukier. Wszystko gotujemy.
W naczyniu do 40g wody dodajemy mąkę i mieszamy, następnie całość dodajemy do garnka z owocami. Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Uwagi - zamiast owoców świeżych można użyć owoców mrożonych. Smacznego :)
Komentarze