Łazanki z białą kapustą i kiełbasą jałowcową


Składniki:
1 opakowanie makaronu na łazanki
1 mała biała kapista
3-4 liście laurowe
1 kiełbasa jałowcowa
2 cebule
sól, pieprz

Przygotowanie:
Kapustę kroimy i gotujemy, w niedużej ilości osolonej wody, do miękkości. Do wody dodajemy liście laurowe. Po ugotowaniu odcedzamy i wyciskamy.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę jałowcową kroimy w średniej grubości kostkę. Na patelni, na oleju, podsmażamy cebulę do zrumienienia. Dodajemy kiełbasę i podsmażamy. 
Wszystko razem ze sobą mieszamy. Gotowe!

Smacznego!

Komentarze

Marta pisze…
Moja ulubiona wersja - z białą kapustą :)
Majeczka/Belka pisze…
Moja również! Serdecznie dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad :) Pozdrawiam serdecznie.

Popularne posty