Tarta z cukinią i cebulką



Składniki:
paczka ciasta francuskiego
cukinia
cebula
olej/oliwa
sól, pieprz, carry
jajko
2 łyżki śmietany

Przygotowanie:
Jajko mieszamy ze śmietaną i carry, dodajemy przyprawy.
Cukinię obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni, na oliwie podsmażamy mocno cebulę i cukinię. Cebula musi być mocno brązowa, cukinia pozbawiona wody. 
Ciasto przekładamy do formy do tart. W piecu nagrzanym do 180 st.C podpiekamy ciasto, które wcześniej nakłuwamy widelcem. Jak urośnie, wyjmujemy i wykładamy na nie farsz. 
Całość zalewamy wymieszanym jajkiem ze śmietaną i carry. Wstawiamy znów do piekarnika. Jak się zetnie, a ciasto bardziej podpiecze całość jest gotowa.

Komentarze

Czarnowłosa pisze…
Zrobiłam kiedyś podobną, była pyszna.
Witaj:) za ciekawe pomysły nominuję Cię do nagrody Liebster Blog Award. Więcej szczegółów tutaj http://waniliowapistacja.blogspot.dk/2014/05/nominacja-do-liebster-blog-award.html

Popularne posty