Makaron ze szpinakiem i białym serem
Zostałam tym daniem poczęstowana przez bratową. Można ja przyrządzać jako danie bezmięsne, jak również można dodać podpieczone kawałki kurczaka lub indyka. W mojej kuchni jest to niesamowicie ważne, gdyż zazwyczaj wybieram dania bezmięsne, kiedy moja połówka musi mieć coś "na ząb". W tym daniu można połączyć oczekiwania jednej i drugiej strony bez dodatkowego nakładu czasu i starań.
Składniki:
- makaron
- szpinak (w tym wypadku mrożony)
- ser biały
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Makaron gotujemy, odcedzamy. Na patelni smażymy szpinak, dodajemy biały ser, pieprz, sól do smaku. Mieszamy z makaronem. Dodajemy na wierzch bazylię.
W wersji z mięsem kroimy mięso na kawałki i podsmażamy na patelni przed dodaniem szpinaku. Smacznego!
Komentarze