Migdałowiec

Słodkie migdały na puszystym cieście - pyszna słodycz!



Upatrzone u Ilonki. Zjedzone ze smakiem do porannej kawy. Takie wspomnienie miłej wizyty. Szybkie i niesamowicie proste w wykonaniu. Niestety również bardzo kaloryczne.

Spód:
200g śmietany
200g cukru
200g mąki
3 jajka
0,5 małego proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Zagnieść ciast, wyłożyć na blachę i 10-12 minut podpiec w 200 st. C.

Wierzch:
150g masła,
200g migdałów w płatkach,
3 duże łyżki mleka,
200g cukru
1 łyżka miodu.
Przygotowanie:
Nałożyć na ciasto i piec 10-12 min. 

Smacznego :)

Komentarze

Anika pisze…
Musi być bardzo smakowity!:)
Unknown pisze…
Wyprobuje:P

Popularne posty