Łosoś obiadowy

 Łosoś na dwa sposoby - minimalistycznie i koperkowo z dodatkiem sałaty pekińskiej ...

 



Tak, tak, ostatnio się zdrowo odżywiamy... Kolejną propozycją jest łosoś jedynie z solą i pieprzem świeżo zmielonym oraz z dodatkiem koperku. Przygotowanie jest banalnie proste. Łososia myjemy, osuszamy, solimy, pieprzymy. Kolejny kawałek dodatkowo wzbogacamy o grubo posypany koperek. Na wierzch daję cieniutki plasterek masła. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 185 st. C. W tym czasie kroimy kapustę pekińską, dodając pół łyżeczki majonezu. Gotowe! Smacznego! 


Komentarze

Anonimowy pisze…
Łosoś klasycznie doskonały! Choć ja zamiast masła posmarowalabym go dobrą oliwą z oliwek. A surówkę wzboganiłabym pomidorem, cebulką i skropiła winegretem wykonanym samodzielnie. Albowiem zdrowe żywienie polega na jedzeniu jak najmniej przetworzonej żywności. Im prostsze składniki tym lepiej. Przepraszam, że się tak wymądrzam, ale od wielu lat interesuję się tym zagadnieniem i mam spore doświadczenie. Mam nadzieję , że nie czujesz się obrażona moimi uwagami, prowadzisz fajny bloog, a sam fakt, że się tym zajmujesz świadczy na Twoją korzyść. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i życzę wielu sukcesów, w utrzymaniu dobrego zdrowia przede wszystkim. Melisa.
Weronika pisze…
Pycha łosoś ! :)
Zapraszam na fanpage na FB: http://www.facebook.com/szybkie.gotowanie.blog
Unknown pisze…
pychotka :) polecam też łososia grillowanego http://www.zgrilla.pl/cytrynowy-losos-z-grilla/
uwielbiam ;)
Smaczne i co najważniejsze zdrowe rybki zawsze znajdą miejsce w moim domu :). Pychota :)

Popularne posty