Krewetki w pomidorach
Krewetki w pomidorach z mocno wyczuwalną nutą pietruszki...
Składniki:
paczka krewetek
2-3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
puszka pomidorów
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, słodka papryka
odrobina posiekanej ostrej papryczki
Przygotowania:
Krewetki obieramy, czyścimy i płuczemy. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy krewetki. Lekko solimy i pieprzymy. Dodajemy pomidory, papryczki, przyprawy. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy koncentrat, posiekaną natkę pietruszki. Makaron gotujemy.
Smacznego :)
Komentarze
Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga:)
Ja kiedyś też nie jadłam a przekonałam się do krewetek dopiero będąc w Anglii. Na jakimś poczęstunku były kanapki z krewetkami w sosie - rose coctail czy coś takiego. Ach, myślę, nie widzę tego to spróbuje, najwyżej polecę do toalety. I... zasmakowało. Później robiłam to już w domu do kanapek właśnie ale krewetki ciachałam, w tej chwili już mogę jeść w całości a najbardziej smakują mi takie duże podsmażane.
Chciałam zrobić Twoje danie wczoraj ale zapomniałam gdzie był ten przepis i dziś w końcu uff... przewertowałam niemałą powierzchnię historii na kompie i... Mam!!!
Na pewno się odezwę jak już zrobię:)
Wprowadziłam też kilka zmian:)
Szczegóły znajdziesz tu: http://rozowykociolek.blogspot.com/
Tak, trzeba będzie zasięgnąć rady gdzieś szerzej. Jak w końcu kiedyś znajdę odpowiedź, dam znać. Chyba, że będziesz pierwsza:)