Ziemniaki zapiekane z serem
Składniki:
- ziemniaki (im drobniejsze tym lepiej)
- sól, pieprz
- 2 jajka
- 3/4 szkl mleka
- żółty ser
- odrobina tłuszczu do formy
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 10 min. Odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy tłuszczem.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Ziemniaczki polewamy sporządzoną mieszaniną i posypujemy startym, lub drobno pokrojonym w słupki, żółtym serem.
Wszystko pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp. 250 st. C przez ok. 20-30 minut.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Ziemniaczki polewamy sporządzoną mieszaniną i posypujemy startym, lub drobno pokrojonym w słupki, żółtym serem.
Wszystko pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp. 250 st. C przez ok. 20-30 minut.
Smacznego!
Komentarze