Sałatka z ryżem, tuńczykiem i kukurydzą



Składniki:
- ryż (1 torebka)
- tuńczyk (1 mała puszka)
- kukurydza (1 mała puszka)
- pieprz, sól
- majonez
Czas przygotowania: 5 minut gotowanie ryżu + czas na przestygnięcie ryżu :) + 3 minuty mieszanie składników  :)
1. Zakupy: Ryż kupuję w torebkach (ja stosuję zazwyczaj ryż długoziarnisty ekspresowy BOSTO). Tuńczyk w dużych kawałkach w sosie własnym.
2. Tuńczyk pozostawiamy do odcieknięcia. Ryż gotujemy na sypko i odcedzamy. Kukurydzę odcedzamy.
3. Po przestygnięciu ryżu - łączymy wszystkie produkty. Możemy zrobić to od razu, lecz sałatka może nam przybrać konsystencję lekkiej pasty.
4. Dodajemy do smaku pieprz i sól, majonez. Wszystko mieszamy i podajemy.

Komentarze

Popularne posty