Naleśniki meksykańskie

Naleśniki z nadzieniem "Mexico"...


Uwielbiam je robić! Ser i fasolka sprawią, że długo nie będziecie głodni. Niestety łasuchy muszą się pilnować, bo można zjeść sporo sztuk - tak są pyszne :) Świetny pomysł na obiad, a dodatkową zaletą jest to, że do środka możemy włożyć wszystko na co mamy ochotę. Kabanos może być zastąpiony parówkami czy inną dowolną kiełbasą, groszku może nie być (ja dodaję bo uwielbiam :))...



Składniki:

- naleśniki
- ser żółty
- puszka pomidorów
- puszka fasolki czerwonej
- puszka fasolki białej
- cebula
- czosnek
- kabanos lub inna kiełbasa
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- przyprawy: pieprz, sól, czosnek, oregano, bazylia, cząber, cebula, tymianek, cukier, chili.
Przygotowanie:
Na patelni na odrobinie margaryny podsmażamy pokrojone kabanosy. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy puszkę pomidorów, następnie odcedzoną fasolkę, groszek, kukurydzę. Dodajemy przyprawy.
Na naleśnik nakładamy farsz z patelni i dodajemy żółty ser. Zawijamy na kopertę i "zamknięcie" dajemy na spód. Naleśniki układamy na papierze do pieczenia, którym wykładamy formę do pieczenia. Naleśniki umieszczamy na 10-15 minut w piekarniku z termoobiegiem, aby skórka naleśnika zrobiła się chrupiąca :). Smacznego!

Komentarze

White Tablecloth pisze…
Nie mam styczności z kuchnią meksykańska, ale Twoje naleśniki chętnie bym spróbowała:)
Majeczka/Belka pisze…
Miło mi bardzo :)

Popularne posty