Pizzerinki z ciasta francuskiego

Chrupiące pizzerinki ze smacznym nadzieniem... 


Są świetną przekąską zarówno, kiedy nie ma się czasu i sił na wymyślne dania, jak i wtedy, gdy zaskoczą nas goście. Zawsze mam zamrożone ciasto francuskie, które tylko czeka na takie okazje. Zaletą tego dania jest to, że jako farsz zastosować można to co akurat się ma w kuchni, jak również to co się lubi :) 

Składniki:
- ciasto francuskie
- kabanos
- ketchup 
- oregano
- pieczarki
- oliwki
- kukurydza
- starty żółty ser
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na małe kwadraty. Ketchup mieszamy z oregano i smarujemy nim kawałki ciasta. Posypujemy odrobiną sera żółtego, następnie kukurydzą, drobnymi plasterkami kabanosa, plastrami pieczarki, oliwkami. Zapiekamy w piekarniku do zarumienienia się ciasta. Smacznego!

Komentarze

Mariola Łyczak pisze…
Pysznie wyglądają,kupiłam już ciasto francuskie w Lidl więc takie przyrządzę.
Paulina pisze…
super pomysł:)
Majeczka/Belka pisze…
Smacznego! Zapewniam, że zawsze wychodzą pyszne bez względu na zawartość! Pozdrawiam :)
Monica pisze…
Wczoraj konsumowaliśmy z mężem na obiad. Pyszne :)
Majeczka/Belka pisze…
Zgadzam się w 100%!!! Dziękuję za odwiedziny :)
carm_en pisze…
A tak mniej więcej ile czasu zapiekać i w jakiej temp?
Majeczka/Belka pisze…
Oj, faktycznie nie podałam :) Ja piekę w swoim piekarniku w 200-250 st do momentu aż ciasto się zrumieni, a farsz nieco zapiecze. Będziesz widziała, że są gotowe. Powodzenia.
oo tak pomysł bardzo dobry ;_)

W wolnej chwili zapraszam do siebie na bloga :)

http://blogowszystkimevi.bloog.pl/

Popularne posty