Pizzerinki z ciasta francuskiego
Chrupiące pizzerinki ze smacznym nadzieniem...
Są świetną przekąską zarówno, kiedy nie ma się czasu i sił na wymyślne dania, jak i wtedy, gdy zaskoczą nas goście. Zawsze mam zamrożone ciasto francuskie, które tylko czeka na takie okazje. Zaletą tego dania jest to, że jako farsz zastosować można to co akurat się ma w kuchni, jak również to co się lubi :)
Składniki:
- ciasto francuskie
- kabanos
- ketchup
- oregano
- pieczarki
- oliwki
- kukurydza
- starty żółty ser
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na małe kwadraty. Ketchup mieszamy z oregano i smarujemy nim kawałki ciasta. Posypujemy odrobiną sera żółtego, następnie kukurydzą, drobnymi plasterkami kabanosa, plastrami pieczarki, oliwkami. Zapiekamy w piekarniku do zarumienienia się ciasta. Smacznego!
Komentarze
W wolnej chwili zapraszam do siebie na bloga :)
http://blogowszystkimevi.bloog.pl/