Tilapia w musztardzie

Tilapia z musztardzie z rozmarynem...


Ostatnio mam ochotę na ryby. Wynikiem tych zachcianek jest dzisiejszy eksperyment - ryba w musztardzie. Pomysł okazał się bardzo trafiony - wyszły pyszności, a i przygotowanie jest bardzo proste :)

Składniki:
- tilapia, filet
- musztarda 
- rozmaryn, pieprz czarny, sól
Przygotowanie:
Rybę myjemy, wkładamy do pojemnika, smarujemy musztardą (aby lekko pokryła rybę), posypujemy przyprawami. Wkładamy do lodówki na ok. 1h. Filety przekładamy do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego z przykrywką. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 250st.C do momentu, aż sos zacznie lekko rumienić się. Smacznego!

Komentarze

Maggie pisze…
Lubie musztardowe sosy i marynaty, wiec mysle, ze taka rybka to dobry pomysl!
Majeczka/Belka pisze…
Dzięki za odwiedziny :) A rybka wyszła bardzo dobra :) Polecam.

Popularne posty