Ryż w sosie rybno-śmietanowym

Ryż z pysznym sosem śmietanowym przygotowanym na bazie ryby i młodych marchewek...

Jedna z kolejnych "boskich potraw", które trudno odtworzyć, gdyż powstają w wirze chwilowego pomysłu, zawartości lodówki i spiżarni. Najedliśmy się dzisiaj niesamowicie, gdyż pomysł okazał się bardzo trafiony. Potrawa okazała się przepyszna!

Składniki:
- ryż (2 woreczki)
- limanda żółtopłetwa 500g
- młode, małe marchewki - puszka
- śmietana 250g
- koncentrat pomidorowy (mały słoiczek)
- przyprawa: sól, pieprz, tymianek, cząber, rozmaryn, cebula, czosnek
Przygotowanie:
Ryż gotujemy. Rybę porcjujemy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na głębokiej patelni. Do podsmażonej ryby dodajemy przyprawy, koncentrat i śmietanę, marchewki, doprawiamy. Na talerz wykładamy ryż, sos, posypujemy pietruszką. Smacznego :)

Komentarze

Arcoiris pisze…
Lubię takie dania
Majeczka/Belka pisze…
Ja od dzisiaj też:)
Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)

Popularne posty