Obiadowa kanapka

Lekko przyrumieniony na maśle chleb tostowy z majonezem, kruchą sałatą,
soczystym pomidorem i kurczakiem w chrupiącej panierce podawane na ciepło...

Maj zazwyczaj jest okresem zaganiania i porządków. U nas też robota wre i czasu na wymyślne oraz pracochłonne obiady brak. Zjeść syto trzeba, aby starczyło sił na dłużej, a z drugiej strony trzeba coś zrobić szybko, bo rąk do pracy brak - kanapki na ciepło w takich sytuacjach są świetnym rozwiązaniem... 

Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- odrobina masła
- majonez
- sałata lodowa
- pomidor
- kurczak przyrządzony według >tego przepisu<
Przygotowanie:
Kurczak piecze się nam już w piekarniku.
Chleb tostowy smarujemy lekko masłem z jednej strony. Podgrzewamy suchą patelnię i kiedy nabierze temperatury grzankę kładziemy stroną posmarowaną masłem, kiedy się zarumieni odwracamy na drugą stronę.
Gotowy tost smarujemy majonezem, kładziemy grubo skrojoną sałatę, na to kładziemy kurczaka i pomidory. Kompozycję zamykamy drugim chlebem tostowym. Smacznego!

Komentarze

Monika i Magda pisze…
Super pomysł, zamiast tortilli - tost! Wygląda pysznie :)

Popularne posty