Młoda kapusta na ciepło

Zasmażana młoda kapusta z pomidorem...


Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 mała cebula
1 pomidor
łyżka masła
sok z cytryny
sól, pieprz

Przygotowanie:
Kapustę kroimy, wsypujemy do garnka i zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.


Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. 
Kapustę odcedzamy. W garnku łączymy odcedzoną kapustę, pokrojonego drobno pomidora i cebulę wraz z tłuszczem, na którym ją podsmażaliśmy. Dodajemy sok z cytryny, pieprz i sól do smaku, chwilę dusimy.
Smacznego!

Komentarze

Klaudia pisze…
Super wydanie młodej kapusty :)
Zapraszam do mnie na zupę z młodej kapusty
Sopot Pokoje pisze…
Super wybór. Gratulacje :)

Popularne posty